Nationale Diabetes Challenge weer van start in april

De afgelopen 4 jaar is er op verschillende plekken in Nederland (waaronder Nieuwegein), met veel succes, een Diabetes Challenge georganiseerd. De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation om mensen met (een verhoogd risico op) diabetes te helpen de regie over hun gezondheid in eigen hand te nemen. Door middel van sport en bewegen gaan we aan de slag om de kwaliteit van leven van mensen met (een verhoogd risico op) diabetes te verbeteren.

Wekelijks wordt er op maandagavond een wandeltraining georganiseerd, onder begeleiding van een wandeltrainer van Atletiekvereniging Atverni. Twee groepen zullen toewerken naar verschillende afstanden, namelijk 3 tot 5 km en 10 km. Het uiteindelijke doel is om tijdens de “Challenge” vier avonden achter elkaar de afstand te lopen waarvoor getraind is. Ook dit jaar staan de vijf gezondheidscentra (Zorgplein Zuid, Gezondheidscentrum de Schans, Gezondheidscentrum de Roerdomp, Het EMC Nieuwegein en Zorgplein Galecopperboog) en SportID Nieuwegein weer klaar om er een mooi wandelfeest van te maken. Op deze manier werken we samen aan een gezondere leefstijl. Gaat u de uitdaging met ons aan?

Op 15 april is er om 19.30 uur een informatiebijeenkomst in de bibliotheek de tweede verdieping en vanaf maandagavond 29 april zullen de trainingen starten vanaf verschillende locaties in Nieuwegein. Meer informatie of inschrijven kan hier.

11-07-2018 NED: Nationale Diabetes Challenge, Hoorn
Diverse gezondheidscentra, huisartsenpraktijken en fysiotherapie praktijken zijn met ondersteuning van de BvdGF gestart met een lokale wandel challenge. De grote finale vindt plaats op 29 september in het Olympisch Stadion Amsterdam

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren