Nationale burendag Batau Noord

27 september nationale burendag, wie kent het niet. Over heel Nederland worden in veel wijken activiteiten georganiseerd om de buurtbewoners met elkaar te verbinden.

Ook dit jaar was De Shelter team Souvereinburg van partij. Samen met verschillende ketenpartners hebben we de burendag op de Dukanteburg tot een succes gemaakt. Met het doel om de wijk leuker, veiliger en socialer te maken. De teamleden zijn in de afgelopen weken actief langs de deur gegaan in de buurt om mensen uit te nodigen.

Dit jaar konden buurtbewoners onder het genot van een heerlijk bakkie kennis maken met elkaar. Voor de jeugd was er een voetbalwedstrijd met een prijs! Ze konden na alle inspanning genieten van de vers gebakken pannenkoeken . En om de ochtend tot een spannend einde te brengen mochten de kinderen onder begeleiding van de wijkagent en Lister een rondje maken in de politiebus ‘met of zonder handboeien’ en natuurlijk ging ook de sirene aan.

Cliënten, buurtbewoners en ketenpartners waren dan ook zeer te spreken over dit initiatief vanuit Lister en willen graag volgend jaar samen iets organiseren. De eerstvolgende wijkactiviteit in maart 2015 biedt zich al aan. Hierin wil de gemeente graag met Lister Nieuwegein –Noord een DOE DAG organiseren!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk