Katern

Nationaal kinderboerderijenweekend bij IJsselstee

Op zaterdag 27 en zondag 28 april doen circa 125 kinderboerderijen in Nederland mee aan het Nationaal kinderboerderijenweekend. Dit weekend wordt op initiatief van de Stichting Kinderboerderijen Nederland gehouden, en heeft als doel het werk van de kinderboerderijen onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Deze activiteit wordt voor de 9e keer georganiseerd. Het thema van 2002 is : “Houden van V(l)ee(s)”.

Ook kinderboerderij IJsselstee is deelnemer aan dit weekend. Op zaterdag 27 en zondag 28 april is er een tentoonstelling te zien van dieren en de producten die wij van hen gebruiken: koe, paard, varken, geit, schaap en kippen. De kinderboerderij is op deze dagen geopend van 10.30 tot 17.00 uur.

De kinderboerderijen zijn geen productiebedrijven, maar hebben wel een taak in het geven van informatie over de verschillende vormen van landbouw. Vandaar dat de kinderboerderijen tijdens dit weekend bezoekers op een leuke en leerzame manier informatie willen geven over dit onderwerp. Hoe worden dieren in de landbouwsector nu gehouden? Zal dit moeten veranderen in de toekomst? Wordt er voldoende rekening gehouden met het dierenwelzijn? Wat is het verschil tussen gewone en biologische producten? Welke producten gebruiken wij van de dieren? Het zijn maar enkele vragen die met de toekomst van de landbouw te maken hebben.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk