Nanette Smeets en Niny Zitman exposeren

Nanette Smeets en Niny Zitman exposeren samen in het Kunstenaars Centrum Nieuwegein. Zij vragen de bezoeker “What do you see?” Dat is dan ook het thema van hun tentoonstelling. Zij proberen de fantasie van de kijker te ‘triggeren’: niets is fout; men kan er alles in zien. Maar neem wel even de tijd om stil te staan en te ‘zoeken’ naar de eigen associatie. De expositie omvat een nieuwe serie 3D-objecten van Nanette; Niny heeft letterlijk ‘meters gemaakt’ in 2D met houtskool en pastelkrijt.

“What do you see?” is te zien van 31 oktober t/m 8 november 2015 in de galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein, Kerkstraat 38 in Nieuwqegein. De galerie is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. De opening van deze expositie is op vrijdagavond 30 oktober 2015 om 20.00 uur. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Nanette Smeets maakt werken in series. Uit ieder werk ontpopt een niet-bestaand wezen; het contrast tussen ‘zacht’ en ‘hard’ staat centraal. Haar werk is te herkennen aan de grafische beeldtaal en het materiaal. Zij bouwt op naar een bepaalde ordening van lijnen, illustratief of drie dimensionaal met papier of draad, om niet-bestaande wezens en werelden te creëren. In het resultaat speelt zij met de schaal, zodat de wereld of het wezen er voor de toeschouwer daadwerkelijk kan zijn. Haar inspiratie komt voort uit de continue ‘trigger’ om te associëren op bestaande voorwerpen, texturen of gedrag om ons heen.

Niny Zitman werkt al een aantal jaren afwisselend met houtskool, softpastel- en oliekrijt en acrylverf. Steeds op zoek naar details uit voorwerpen die haar boeien qua kleur, vorm en structuur. Door deze details sterk te vergroten, geeft dit een verrassend abstract werk. Ze geeft haar werk geen titels mee, zodat iedere kijker zijn eigen fantasie geheel zijn gang kan laten gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk