Katern

De Nationale Sportweek in Nieuwegein

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en sportief bewegen: dat is waar de NOC*NSF Nationale Sportweek om draait. Ook tijdens de twintigste editie in september 2023 komt Nieuwegein weer volop in beweging tijdens de Nationale Sportweek die wordt gehouden van vrijdag 15 tot en met zaterdag 23 september 2023.

Nationale Sportweek

Tijdens de Nationale Sportweek in Nieuwegein organiseren de buurtsportcoaches van SportID Nieuwegein samen met lokale partners en sportclubs veel verschillende beweeg- en cultuuractiviteiten voor alle doelgroepen. Op deze manier kan je als inwoner van Nieuwegein op een laagdrempelige manier kennismaken met het lokale sport-, beweeg-, en cultuuraanbod.

Wat is er allemaal te doen
Tijdens Joggy’s Dansfeest op vrijdag 15 september gaat Joggy tussen 08.30 en 14.30 uur langs op verschillende scholen om samen met de kleuters hiervoor een toffe videoclip op te nemen. Misschien dans jij ook wel mee!

Daarnaast worden er verschillende workshops en clinics gegeven voor de kleuters op school. Denk hierbij aan een kidsbootcamp, smaakwaters maken, flamingo dansen, bewegingstheater, Kids Yoga en een workshop waarin Rupsje nooit genoeg centraal staat.

Programma
Het hele programma van de Nationale Sportweek kun je hier bekijken. Zo is er een dag voor inclusief sporten, zijn er Sport Try-Outs, Yoga in Concert, een Peuterdag, je weerbaarder maken tijdens de Sport & Defensie, een Feel Gold Festival, de Vitality Games of kun je meedoen met de Joggy’s Speurtocht.

Verenigingsmarkt
Tijdens de Nationale Sportweek staat tussen 10.00 uur en 16.00 uur zaterdag 16 september in het teken van de sport- en beweegverenigingen.

Alles gaat plaatsvinden op het Cityplaza. Je kunt meedansen met de dansscholen die op het podium hun beste moves laten zien of je kan informatie ophalen bij de kraampjes op Cityplaza bemand door de diverse sportverenigingen in Nieuwegein. Alles is gratis. Een vol programma waar je bij wil zijn, dus zet zaterdag 16 september in je agenda!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk