Nachtwerk met slijptram in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein

Inwoners vlakbij de trambaan in IJsselstein, Nieuwegein en Utrecht kunnen in de nacht tussen 17 en 28 juli geluidshinder ondervinden. De provincie Utrecht die verantwoordelijk is voor het beheer van het tramsysteem laat dan een slijptram rijden om het spoor te ontdoen van butsen en deukjes.

Vonkenregen
De slijptram is een speciaal onderhoudsvoertuig dat aan de onderkant is voorzien van slijpschijven. Met een lasersysteem wordt het profiel van de rails gecontroleerd. Als dit nodig is, rijdt de slijptram een aantal malen heen en weer over het spoor. Daarbij rijdt de tram stapvoets. Tijdens het slijpen worden oneffenheden van de rails afgehaald, waardoor het spoor beter in conditie blijft. Voordeel voor de omgeving is dat de trams daardoor minder geluid maken. Tijdens het slijpen komt vaak een vonkenregen vrij, die vooral ‘s nachts goed zichtbaar is. De slijptram wordt ’s nachts ingezet omdat het openbaar vervoer dan niet gehinderd wordt.

Waar rijdt de slijptram?
In de nachten van 17 en 18 juli rijdt de slijptram tussen de halte Nieuwegein-Centrum en de eindhalte in Nieuwegein-Zuid. ’s Nachts tussen 18 en 21 juli wordt de slijptram ingezet tussen de halte Nieuwegein-Centrum en de remise bij de wijk Blokhoeve. In de gemeente Utrecht rijdt de slijptram in de nachten van 21-26 juli. In IJsselstein rijdt de slijptram ’s nachts tussen 25-28 juli.

De slijptram op de remise in Nieuwegein

One thought on “Nachtwerk met slijptram in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein

  1. Binne Beenen

    De risico’s van bermbranden worden in deze dagen erg groot. Zijn er voldoende voorzorgsmaatregelen getroffen?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren