Nachtwerk aan trambaan met stopmachine

In het weekend van 28 en 29 september voert Strukton Rail in opdracht van de provincie Utrecht onderhoud uit aan de trambaan in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Het werk wordt ’s-nachts uitgevoerd, zodat het openbaar vervoer niet wordt verstoord.

Voor dit nachtwerk wordt een speciale machine op de rails gezet, de stopmachine. Terwijl deze machine langzaam over de trambaan rijdt, wordt het spoor omhoog getrokken en verstevigt de machine de ballast laag die zich onder de rails bevindt. Dit onderhoudswerk is nodig om de stabiliteit van de trambaan op orde te houden.

LOCATIES
De stopmachine rijdt komend weekend op diverse locaties langs de trambaan. In IJsselstein wordt in de nacht van zondag 29 september gewerkt tussen de eindhalte IJsselstein-Zuid en halte Clinckhoeff. In Nieuwegein concentreert het werk diezelfde nacht zich op de haltes tussen het eindpunt Nieuwegein-Zuid en Nieuwegein-Centrum. In Utrecht en het overige gedeelte van de lijn in Nieuwegein wordt de machine ingezet in de nacht van zaterdag 28 september.

HINDER
Hoewel Strukton Rail de hinder zo beperkt mogelijk proberen te houden, kan de inzet van de stopmachine in de directe omgeving tijdelijk voor geluidsoverlast zorgen. Het duurt ongeveer een kwartier voordat de machine langs uw woning is gereden. De machine zal rond middernacht in het spoor worden gezet bij de halte Jaarbeursplein in Utrecht. Reizigers die gebruik willen maken van de tram voor de laatste rit die nacht kunnen gebruik maken van spoor 3 op deze tramhalte.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren