Nachtwerk aan trambaan in IJsselstein en Nieuwegein

De komende twee weken voeren we werkzaamheden uit aan de bovenleiding van de trambaan in IJsselstein en Nieuwegein-Zuid. Dit zijn afrondende werkzaamheden die voortkomen uit de vernieuwing vorig jaar van de regionale tramlijn. Het werk wordt in de nacht uitgevoerd omdat het openbaar vervoer dan geen hinder ondervindt.

In de week tussen maandag 16 en dinsdag 24 augustus staan nachtelijke werkzaamheden aan de bovenleiding ingepland tussen de haltes Nieuwegein-Centrum en de eindhalte IJsselstein-Zuid. De werktijden zijn tussen 22.00 uur in de avond en 4.45 uur ’s ochtends. Op dit deel van de lijn kunnen de werkzaamheden al in de avonduren worden uitgevoerd omdat de trams op dit gedeelte van lijn 61 tijdelijk niet rijden en in plaats daarvan vervangende bussen worden ingezet.

Ook in Nieuwegein vinden aansluitend afrondende werkzaamheden plaats aan de bovenleiding van de trambaan. Hier wordt gewerkt tussen de haltes Nieuwegein-Centrum en Nieuwegein-Zuid in de nacht in de periode tussen woensdag 25 en zondag 29 augustus. De werktijden op dit deel van de tramlijn zijn tussen 01.45 en 04.45 uur.

Hinder
Voor dit werk worden hoogwerkers ingezet die over het spoor rijden. Hoewel we overlast zo beperkt mogelijk willen houden, kunnen deze machines tijdelijk voor geluidshinder zorgen in de nacht. De hoogwerker rijdt langzaam over het spoor en overlast voor omwonenden zal naar verwachting beperkt zijn. Alle woningen en bedrijven in de directe omgeving van de trambaan blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor het verkeer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk