Nachtelijke testritten met tram vanaf 22 april

Nu de bouw van de nieuwe trambaan en halte in City Nieuwegein zo goed als klaar is, start de vervolgfase. Dit is het moment dat Regiotram Utrecht aan de slag gaat met de eerste testritten met trams.

Tijdens deze testritten zal begonnen worden met het testen in de eerste nacht met twee trams waarmee  stapvoets gereden zal worden. Dit wordt gedaan om als eerste langzaam maar zeker goed te bekijken of de tram voldoende ruimte heeft bij het passeren van de perrons en de masten van de bovenleiding. Later zal het tempo worden opgevoerd naar de toegestane snelheid op de route. Om verkeersoverlast op de Zuidstedeweg te voorkomen zullen de eerste testritten in de nacht plaatsvinden. Op deze kruising begeleiden verkeersregelaars de trams die in de nacht langskomen.

Waar en hoe vaak rijden de trams
Ron van Dopperen, senior communicatieadviseur openbaar vervoer: ‘De eerste testen verwachten we in 2 of 3 nachten te doen, waarbij we testen tussen 00.00 en 06.00 uur. We testen over de gehele tramroute van Utrecht Science Park tot en met Nieuwegein Zuid en IJsselstein Zuid. Tijdens een testnacht rijdt een tram tussen Zuidstedeweg – Nieuwegein Zuid/ IJsselstein/Zuid 4 keer én tussen de remise en Zuidstedeweg 8 keer over het spoor.’

Belangrijk
Wanneer een tram in de nacht passeert bij de overwegen zullen de knipperlichten en bellen afgaan. Hier kunnen bewoners tijdelijk hinder van ondervinden.

De planning kan nog veranderen. Houd voor de meest actuele planning het nieuws op www.regiotramutrecht.nl in de gaten.

De testritten worden ook op IJsselstein gereden omdat daar op het eindpunt van de lijn gekeerd kan worden. ‘Bovendien kan zo het nieuwe wissel op de Zuidstedeweg vanuit alle rijrichtingen optimaal worden getest’ aldus van Dopperen.

De actuele planning voor de testnachten is:
• donderdag 21 april op vrijdag 22 april tussen 00:00 – 06:00.
• vrijdag 22 april op zaterdag 23 april tussen 00:00 – 06:00.
• maandag 25 april op dinsdag 26 april tussen 00:00 – 06:00 (reserve testnacht).

Testen op klok dienstregeling
Na deze eerste nachtelijke ritten voeren we ook nog testen uit met meerdere trams en rijden we ook een periode op de klok van de dienstregeling. Dit doen we allemaal om er zeker van te zijn dat alle systemen goed werken en dat we de reizigers daarna weer veilig aan boord kunnen verwelkomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren