Katern

Hoe denkt u over wonen in Nieuwegein in de toekomst?

De gemeente Nieuwegein doet de komende weken onderzoek over het wonen in de stad in de toekomst. Zo is er een enquête die iedereen kan invullen en er is een gespreksavond in het Stadshuis. Alle inwoners van Nieuwegein worden hiervoor uitgenodigd om mee te doen.

Er is veel vraag naar woonruimte in Nieuwegein. Dat is bijvoorbeeld te merken aan kinderen die langer thuis wonen. Of ouderen die geen passende woning kunnen vinden in de directe buurt. De gemeente wil graag weten aan wat voor soort woningen behoefte is. En hoe mensen zo lang mogelijk fijn thuis kunnen wonen. Of wat mensen nodig hebben om hun woning duurzamer te maken. Zo zijn er nog meer onderwerpen die aan bod komen.

Enquête en Nieuwegeinse Avond van het Wonen
Inwoners van Nieuwegein kunnen de vragenlijst hier vinden. Daarnaast organiseert de gemeente een Nieuwegeinse Avond van het Wonen. Deze vindt plaats op dinsdagavond 27 juni van 19.30-21.30 uur in het Stadshuis (4e verdieping). Aanmelden voor de bijeenkomst kan, uiterlijk 18 juni, door een e-mail te sturen naar wonen@nieuwegein.nl met vermelding van uw naam en adres.

‘Wonen is voor én van ons allemaal’
De gemeente doet onderzoek, want ze wil het beleid voor wonen in de stad aanscherpen. Wethouder Marieke Schouten roept inwoners op om deel te nemen aan het onderzoek, via de enquête en/of via de bijeenkomst: “Wonen is voor én van ons allemaal. Om beleid te maken hebben wij daarom de inbreng van de inwoners hard nodig. Zij kennen Nieuwegein het allerbeste.”

De belangrijkste keuzes voor de komende jaren
Het nieuwe beleid komt te staan in het ‘Omgevingsprogramma Wonen’ en wordt samen met andere partijen uit de stad ontwikkeld. Denk hierbij aan woningcorporaties, makelaars en zorgpartijen. De gemeente legt in dit programma de belangrijkste keuzes vast voor de komende jaren. De gemeente kan daardoor concrete beslissingen nemen over hoe het wonen in Nieuwegein er in de toekomst uitziet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk