Nachtelijke testritten met nieuwe tram tot eind september

Tot eind september staan de laatste testritten in de nacht ingepland, waarmee BAM Infra Rail bv in opdracht van de provincie de vernieuwde regionale tramlijn op de proef stelt. In de nacht van 17 op 18 september vertrekt de testtram CAF 6007 vanuit de remise om in Nieuwegein-Zuid de interactie met de verkeerslichten op de kruisingen van de trambaan te controleren. Datzelfde geldt voor de overwegbeveiliging bij Park Oudegein. Daarna gaat de rit naar halte Jaarbeursplein in Utrecht, waar het functioneren van het wissel wordt getest.

De nacht daarop, van 18 op 19 september,  rijdt de testtram in IJsselstein. Op dit deel van de trambaan staan veel kruisingen die met slagboominstallaties zijn beveiligd. Getest wordt hoe deze installaties in de praktijk werken wanneer de nieuwe tram de kruising nadert en passeert.

Laatste testritten volgende week
Volgende week staan de laatste nachtelijke testritten met de nieuwe CAF tram gepland. In de nacht van 22 op 23 september gaat de testrit naar het eindpunt van de lijn in IJsselstein-Zuid. Met de tram wordt daar de beveiliging en aansturing van de wissels in het spoor getest. Tijdens de nacht daarop wordt een vergelijkbare test uitgevoerd met het berijden van de wissels bij de halte Jaarbeursplein in Utrecht.

Hinder
Om hinder voor de directe omgeving zo beperkt mogelijk te houden, worden tijdens de testritten alle bellen uitgezet van de slagboominstallaties en verkeerslichten op de kruisingen van de trambaan. De verkeersregelaars die de tram begeleiden, maken bovendien om geluidsoverlast te voorkomen niet of nauwelijks gebruik van de portofoon.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk