Nabestaanden volgen start proces MH17 in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein

Nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp MH17 kunnen maandag 9 maart het MH17 proces live volgen in Nieuwegein. Middels een livestream in het NBC Congrescentrum kunnen nabestaanden dan, bijna zes jaar later nadat de vlucht is neergehaald boven de Oekraïne, het begin van de rechtszaak tegen de vier verdachten uit Rusland en Oekraïne volgen. Bij de ramp op donderdag 17 juli 2014 vielen 298 slachtoffers, waaronder 196 Nederlanders. De livestream vertoont beelden van meerdere camera’s in de zittingszaal gedurende het proces.

De zittingen zijn overigens voor iedereen in binnen- en buitenland te volgen via de livestream op deze website in het Nederlands en Engels. De zitting is in het Nederlands. De livestream wordt simultaan vertaald in het Engels. De zitting in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein is besloten.

Op 9 maart begint de eerste fase, die zal bestaan uit regiezittingen. Omdat nog niet duidelijk is hoe lang de regiezitting precies duurt, staat nog niet vast wanneer de inhoudelijke behandeling van het proces zal starten. De eerste zittingsdagen van het MH17-proces, die duren van 9 tot en met 13 maart zullen vooral inventariserend van karakter zijn.

De rechtbank Den Haag heeft de volgende data het Justitieel Complex Schiphol gereserveerd voor de behandeling van de MH17-zaak:

  • 9 tot en met 13 maart 2020
  • 23 tot en met 27 maart 2020
  • 8 juni tot en met 3 juli 2020
  • 31 augustus tot en met 13 november 2020
  • 1 februari tot en met 26 maart 2021

Houdt deze website en twitter @CourtMH17 in de gaten voor actuele informatie over de strafzaak. Via deze site worden vanaf 9 maart 2020 ook de livestreambeelden van de zitting(en) aangeboden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk