Naam jongerenlintje bekend

Het jongerenlintje dat op initiatief van raadslid Roelof de Wild (CDA) is ingesteld gaat ‘De Doorslag’ heten. Het lintje is bedoeld voor jongeren tot en met 21 jaar die zich op een onderscheidende manier hebben ingezet als vrijwilliger voor Nieuwegein.

De naam ‘De Doorslag’ vloeit voor uit de gedachte dat de jongere die het lintje krijgt ‘doorslaggevend’ is geweest voor wat hij of zij heeft betekend voor de Nieuwegeinse gemeenschap. ‘Daarnaast is De Doorslag ook het water wat Nieuwegein als stad verbindt’ laat Roelof de Wild onze redactie weten.
Inmiddels is er een commissie ingesteld, onder voorzitterschap van burgemeester Frans Backhuijs, die uitvoering moet geven aan het raadsbesluit. Verder bestaat de commissie uit vertegenwoordigers uit het onderwijs, vrijwilligerswerk, jongerenraad en de gemeenteraad.

Tot eind november kunnen kandidaten voor het jongerenlintje worden voorgedragen. Dit kan door verenigingen, vrijwilligersorganisaties en inwoners van Nieuwegein. Het eerste lintje zal tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente worden uitgereikt. Kent u iemand? Stuur dan uw voordracht aan de heer Leurs, de secretaris van de commissie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren