Naaldhakkenrace VVD Nieuwegein groot fiasco

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en dat betekent dat door de hele provincie partijen alles uit de kast trekken om nog wat stemmen binnen te halen. En dat levert de meest aparte taferelen op, ook in Nieuwegein.

In Nieuwegein probeerde de VVD zieltjes te winnen door een naaldhakkenrace te organiseren in het centrum. Zo willen de liberalen de koopzondag opleuken, maar trok niet veel bekijks. Het werd zelfs een droef stemmend evenement. Slecht vijf deelnemers geraakten aan de start met hoge hakken. Allen kandidaat-gemeenteraadsleden en een vriendin van een kandidate. Voor de vorm liep er een vrouw op laarsjes en een man met zijn twee kinderen mee, allen uiteraard zonder stiletto’s.

Onze reporter kreeg ook nog een startnummer op (4!) met haar laarsjes met een sleehak. Volgens de organisatie mocht zij mee rennen. Ze heeft het niet gedaan vanwege haar nog steeds aanhoudende blessure. Pure armoede. Met bewegen in Nieuwegein in een bruisende stad op zondag wil het dus nog niet erg lukken. Woensdag kunnen kiezers naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Onze videograaf Henk van Montfoort was aanwezig en maakte er een filmpje van, uiteraard zonder naaldhakken. (Klik op het videcameraatje hieronder voor de video)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk