Na twee jaar treedt de gemeente op en vangt de loslopen eenden op de Bongenaer

De gemeente Nieuwegein heeft vandaag eindelijk de loslopende muskuseenden bij de Bongenaer gevangen en zal deze uitzetten in Drenthe. De exotische vogels zorgen voor verkeersonveilige situaties. Ze steken het drukke fietspad over en zorgen daardoor voor overlast. Reeds in november 2016 hadden wij hier al over geschreven. Ouders waren ongerust over de loslopende dieren over het fietspad omdat hun kinderen vielen door de dieren. Of de tientallen kippen ook verwijderd worden is onbekend. Ook deze zorgen voor veel overlast en gevaarlijke situaties. Waarom het allemaal zo lang heeft moeten duren is onbekend.

Al jaren lopen kippen en eenden over het fietspad aan de Bongenaar op industrie- gebied Plettenburg. Het drukke fietspad is een belangrijke verbinding voor de leerlingen van het Oosterlicht College en voor de fietsforensen naar hun werk op het industriegebied of elders. Enkele jaren geleden liepen hier nog een paar eenden en kippen maar het aantal is in rap tempo gegroeid. Momenteel lopen er zeker 20 eenden en tachtig kippen rond. Niet alleen fietsers hebben last van het pluimvee maar ook de omliggende bedrijven ondervinden veel hinder van deze dieren.

Verantwoordelijke wethouder Peter Snoeren kwam in 2016 al in het nieuws met deze karikatuur

Eigenaar Dick Heijkamp is woedend op de gemeente omdat de eenden volgens hem geen vlieg kwaad doen. Naar eigen zeggen houdt hij al zo’n 17 jaar enkele generaties van de dieren. “Omdat er hier een groepje van tien dieren zit, moet er opeens iets gebeuren”, zegt Heijkamp ziedend. “Ze hebben nu eindelijk hun zin.”

De gemeente heeft Heijkamp meerdere keren gewaarschuwd om de eenden op te hokken, maar daar heeft Heijkamp geen gehoor aan gegeven. “Die duizenden scholieren die hier langskomen hebben nergens last van. Ze zijn nu, as we speak, zelfs selfies met die dieren aan het nemen.”

De gemeente geeft aan dat de muskuseenden in Drenthe hun leven kunnen voortzetten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren