Na lang gesteggel eindelijk een nieuw politiebureau voor Nieuwegein

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is er een keuze voor een nieuwe plek voor het politiebureau voor de regio in Nieuwegein. Het college van B&W stelt binnenkort de gemeenteraad voor om een positieve grondhouding aan te nemen ten aanzien van de ontwikkeling van de voorgestelde locatie in de oksel van de A2 als politiebureau en de raad voor te stellen om het bestemmingsplantraject op te starten. Dat betekent dat eindelijk het politiebureau kan verhuizen uit de binnenstad van Nieuwegein naar de plek van de carpoolplaats bij de brug van Vianen.

Het politiebureau in Nieuwegein zit al lange tijd op een onmogelijke plek. Vooral vanwege de regionale functie die zij heeft gekregen de laatste jaren. Eerder was al gepland dat een nieuw politiebureau zou komen naast de Karwei aan de Herenstraat in de binnenstad van Nieuwegein. Daar wordt nu een appartementencomplex gebouwd, op de bekende HN Lokatie (Herenstraat – Noordstedeweg).

Wanneer definitief de knoop doorgehakt gaat worden en de bouw gaat aanvangen is onbekend. Maar partijen zijn overeengekomen dat, en met name in verband met de regionale functie die de politie heeft gekregen in Nieuwegein, de voorgestelde lokatie een juiste is. ‘Op de huidige lokatie aan de Raadstede waar het huidige politiebureau gevestigd is zullen sociale huurwoningen komen’  zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De lokatie voor het nieuwe politiebureau, in de oksel van de A2

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk