Na Batau Zuid krijgt ook Fokkesteeg zijn eerste ‘containertuintje’

Wethouder Jan Kuiper opende 22 oktober jl. de eerste vier zogenaamde ‘containertuintjes’ in de Rijtuigenbuurt in de wijk Batau Zuid. De bewoners hadden er voor gezorgd dat bij de vier ondergrondse containers aan de Koetsdrift containertuintjes zijn aangelegd. Deze week kreeg Fokkesteeg zijn eerste containertuintje. Uiteraard was de wijkwethouder John van Engelen van de partij om het tuintje te openen en de bewoners aan de Graaf Balthasarlaan te bedanken voor hun inzet. Kuiper: ‘Goed voorbeeld doet goed volgen.’

Nieuwegein stimuleert en ondersteunt inwonersinitiatieven en juicht het toe dat inwoners actief worden in de buurt. Daarmee nemen inwoners mede verantwoordelijkheid voor bij voorbeeld het beter schoonhouden van de omgeving maar ook voor meer onderlinge sociale betrokkenheid van de buurt.

De wens om containertuintjes te plaatsen leeft al langer. Inwoners hopen dat als de opstelplaats van de containers er netjes uitziet dit uitnodigt om de container opstelplaats ook schoon en netjes te houden. Een containertuintje behoort niet tot de standaardfaciliteiten rondom containers.

Wilt u meer weten over het aanleggen van een containertuintje in uw wijk? Neem dan contact op met de gemeente Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren