Vier containertuintjes initiatief van bewoners Rijtuigenbuurt

Bewoners in de Rijtuigenbuurt hebben er voor gezorgd dat bij de vier ondergrondse containers aan de Koetsdrift containertuintjes zijn aangelegd. Daarmee heeft de geheel vernieuwde Rijtuigenbuurt in het kader van Betere Buurten nu ook de ondergrondse containerplek verfraaid. Wethouder Jan Kuiper (Betere Buurten) opende vrijdag 22 oktober jl. de containertuintjes. De wethouder feliciteerde de bewoners met hun mooie resultaat. Onze videograaf Jos van Vogelpoel was er bij en maakt bovenstaande videoreportage.

Nieuwegein stimuleert en ondersteunt inwonersinitiatieven en juicht het toe dat inwoners actief worden in de buurt. Daarmee nemen inwoners mede verantwoordelijkheid voor bij voorbeeld het beter schoonhouden van de omgeving maar ook voor meer onderlinge sociale betrokkenheid van de buurt.

Vernieuwing
De Rijtuigenbuurt, in de wijk Batau Zuid, heeft door project Betere Buurten een succesvolle vernieuwing doorgemaakt en is weer toekomstbestendig met onder meer bredere trottoirs waar dat mogelijk is (zoals voor rollators en kinderwagens) en nieuw aangelegde parkjes en speelplekken.

Inwonersinitiatief
Nadat twee inwoners het initiatief startten, hebben nu acht inwoners, waarvan een lid van het Wijknetwerk Batau Zuid, zich verenigd voor containertuintjes bij de ondergrondse containers op de Koetsdrift. Zij wilden graag om elke ondergrondse container een containertuintje aangelegd hebben en zorgen zelf voor het onderhoud van dit groen. De containertuintjes zijn gefinancierd door project Betere Buurten.

De wens om containertuintjes te plaatsen leeft al langer. Inwoners hopen dat als de opstelplaats van de containers er netjes uitziet dit uitnodigt om de container opstelplaats ook schoon en netjes te houden. Een containertuintje behoort niet tot de standaardfaciliteiten rondom containers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren