Na achtervolging aangehouden

Op maandag 9 juli is een verdachte na een achtervolging aangehouden.

Rond half vijf in de middag reed een 27-jarige man uit Amersfoort met zijn auto door Nieuwegein. Op de Plettenburgerbaan moest hij vol in de remmen voor een automobilist die hem over de verdrijvingsvlakken inhaalde en pal voor hem invoegde. Deze automobilist bleef zich zeer verkeersagressief gedragen en slingerde pal voor de auto van de Amersfoorter heen en weer en stopte op de Schouwstede midden op de rijbaan. Hij stapte uit, liep al scheldend op de auto van de Amersfoorter af en trachtte meerdere malen de ruit van het portier in te slaan. De vriendin van de Amersfoorter had inmiddels via haar GSM de politie gewaarschuwd.

Toen een politiemotorrijder ter plaatse kwam, stapte de verdachte in zijn auto en negeerde het bevel te blijven staan. Hij ging er met hoge snelheid vandoor. De motorrijder zette de achtervolging in en meerdere politievoertuigen werden die kant opgestuurd. Op zijn vlucht reed de verdachte op de Batauweg tegen de auto van een 37-jarige man uit Nieuwegein en vervolgens tegen de auto van een 30-jarige vrouw uit Montfoort, maar de verdachte reed door. Op de Briljantdrift sprong de verdachte uit zijn nog rijdende auto en vluchtte te voet. De auto botste op een lantaarnpaal. De verdachte, een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon op een grasveld op de Briljantdrift worden aangehouden.

Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het in gevaar brengen van het overige verkeer, het rijden zonder verzekering, zonder rijbewijs, zonder APK, verlaten van de plaats van een ongeval, bedreiging en het opgeven van een valse naam. Hij is op het politiebureau ingesloten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren