Grote Rekendag op basisschool Het Vogelnest

Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen voor de groepen 1 t/m 8. De dag staat dan helemaal in het teken van rekenen, niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Vandaag werd op verschillende scholen in Nieuwegein meegedaan.
Het thema van deze 16e editie was ‘De school als pakhuis.’

Op basisschool Het Vogelnest aan de Groenling in Doorslag is vanmorgen figuurlijk de aftrap gedaan door een muur van verhuisdozen, voorzien van de slogan voor de dag, met een bal om te schoppen! De slogan voor vandaag was; ‘Op Het Vogelnest zijn wij in rekenen beter dan de rest!!’, bedacht door de leerlingen van groep 7/8.

Danielle Uijland, leerkracht op Het Vogelnest: ‘Na deze gezamenlijke start zijn we in de klassen verder gegaan. Vandaag dus niet ‘gewoon’ rekenen. We rekenden m.b.v. dozen in verschillende grootte, maar ook met spelletjes zoals een levend kwartet. We hebben vandaag kritisch gekeken naar wat er op school allemaal te vinden is en welke ruimte deze spullen allemaal innemen. We zijn daarvoor vooral bezig geweest met meten en meetkundige activiteiten, zoals omtrek, oppervlakte en inhoud.’

‘De kinderen vonden het een fantastische dag waar zij weer heel veel nieuwe dingen hebben geleerd maar vooral op een andere manier hebben gerekend met elkaar!’ aldus Danielle Uijland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren