Let op! N210 tussen Nieuwegein en IJsselstein twee weekenden afgesloten vanwege groot onderhoud

In opdracht van de provincie Utrecht en de gemeente Nieuwegein voert KWS Infra deze zomer groot onderhoud uit aan de N210 tussen Nieuwegein en IJsselstein en aan de Weg naar de Poort in Nieuwegein. Het gaat om het deel vanaf de kruising met de Utrechtseweg tot de kruising met de Batauweg.

De werkzaamheden starten op 24 augustus en duren tot en met 4 september 2023. In die periode is de weg gedurende twee weekenden (vanaf vrijdagavond tot maandagochtend) op verschillende momenten afgesloten voor doorgaand verkeer.

Werkzaamheden
De werkzaamheden betreffen groot asfaltonderhoud om de weg in een goede en veilige conditie te houden. Hieronder de werkzaamheden op een rij:

  • Vervangen van asfalt
  • Deels vervangen van de wegfundering
  • Vervangen detectielussen verkeersregelinstallaties
  • Vervangen markeringen

Gefaseerde uitvoering in twee weekenden
Om Nieuwegein, IJsselstein en het achterliggende gebied zo goed mogelijk bereikbaar te houden, wordt het werk gefaseerd uitgevoerd in twee (lange) weekenden waarbij de aannemer 24 uur per dag aan het werk is.

Weekend 1: 24-28 augustus

  • Fase 1: Donderdag 24 augustus van 20.00 uur tot vrijdag 25 augustus 20.00 uur.
  • Fase 2: Vrijdag 25 augustus van 20.00 uur tot zaterdag 26 augustus 20.00 uur.
  • Fase 3: Zaterdag 26 augustus 20.00 uur tot maandag 28 augustus 05.00 uur.

Tussen beide weekenden is de weg in alle richtingen open voor verkeer.

Weekend 2: 1-4 september
Fase 4: Vrijdag 1 september 20.00 uur tot maandag 4 september 05.00 uur.

Omleidingsroutes
Voor het doorgaande verkeer worden er omleidingsroutes ingesteld via provinciale wegen en rijkswegen. Per fase van de werkzaamheden zijn er andere omleidingsroutes. Je kunt de kaarten van de omleidingsroutes inzien via deze website.

Het fietspad langs het werkvak blijft tijdens de werkzaamheden in gebruik voor fietsers. De dienstregeling voor de bussen wordt aangepast voor het eerste weekend. In het tweede weekend rijden de bussen de gebruikelijke dienstregeling. Er wordt aangeraden om tijdens de werkzaamheden gebruik te maken van de tram.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk