Muurschildering in Rijtuigenbuurt van start

In de Rijtuigenbuurt wordt een muurschildering gemaakt. De muurschildering wordt op een van de  gevels aan de Koetsdrift geschilderd en is een initiatief van Carin Sleurink. Zij woont in de Rijtuigenbuurt en heeft een passie voor kunst. Samen met enkele bewoners uit de buurt is het ontwerp gemaakt (een ekster) en dit is begin dit voorjaar voorgelegd aan de buurt, die enthousiast reageerde op het ontwerp. Samen met de buurt wordt onder het motto ‘samen kleuren we de buurt’ de komende weken een levensgrote ekster geschilderd.

Uitstraling verbeteren
De buurt wordt door menig buurtbewoner ervaren als een grijze buurt en in december 2016 is in de buurt een project gestart genaamd KOEK (klimmen op eigen kracht) die de buurtbewoners zelf de kans geeft om hun dromen en kansen op eigen kracht te verwezenlijken en iets terug te kunnen doen voor de buurt en medebewoners. In het kader van dit project KOEK waarbij kansen en mogelijkheden de uitgangspunten zijn, is er gekeken hoe de ‘grijze’ uitstraling van de buurt kan worden verbeterd. Met steun van de gemeente Nieuwegein vanuit het programma Betere Buurten en woningbouwcorporatie Mitros is het project gefinancierd.

Mee schilderen
Woont u in de buurt en wilt u ook een steentje bijdragen aan de muurschildering? Dat kan! Neem contact op via e-mailadres: rijtuigenbuurt@nieuwegein.nl.

Symboliek in de buurt
De ekster staat symbool voor een aantal zaken. Carin Sleurink (foto hierboven) legt uit: “De ekster is een vogel die vaak wordt waargenomen in de rijtuigenbuurt. Bovendien staat het symbool voor een vogel van vrijheid en openheid omdat hij kan vliegen waar hij wil en zodoende overal even langs kan “buurten”. In zijn poten draagt hij een omgekeerd hoefijzer wat de verwijzing naar de naam van de buurt symboliseert als wel het geluk wat hij meeneemt de wijk in”.

Gezelligheid in de wijk

Aanvulling van 1 augustus 2017. Foto van de krant de Telegraaf

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk