Musical over Millenniumdoelen in Nieuwegein

Afgelopen vrijdag werd in het theater De Kom in Nieuwegein een musical opgevoerd. En wel een hele bijzondere: eentje gemaakt door middelbare scholieren uit Nieuwegein, in samenwerking met hun leeftijdsgenootjes uit het Poolse Puławy, waar de gemeente een samenwerkingsverband mee heeft. Centraal bij het maken van de musical stond de vraag: welke dromen hebben wij voor onze stad?

De Engelstalige musical werd dan ook toepasselijk I Have A Dream getiteld. Er is meer dan een jaar door de scholieren gewerkt aan de voorstelling. Het begon allemaal met de vraag: welke dromen heb ik voor mijn stad? Hoe gaat mijn stad om met de Millenniumdoelen? Er bleken verschillende ideeën hierover te bestaan. Waar de Nieuwegeinse jongeren vooral beter onderwijs en minder armoede voor zich zagen, maakten de Poolse leerlingen zich vooral zorgen over de kwaliteiten van ziekenhuizen, het aantal speeltoestellen en de hoeveelheid groen in hun stad. Met deze input konden de jongeren aan de slag om een persoonlijk musical te maken.

Nieuwegein is Millennium Gemeente en heeft al jarenlang een samenwerkingsverband met Puławy. Binnen dat verband worden veel uitwisselingen zoals deze georganiseerd. Het samen bouwen aan een musical viel goed te combineren met de doelstellingen van Nieuwegein als Millennium Gemeente, aangezien het mondiaal burgerschap bevordert.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren