Musea niet gekort op subsidie

De maatschappelijke waarde van de Musea stijgt ver boven de subsidie, grote
waardering voor de inzet van vrijwilligers. De VVD heeft tijdens de begrotingsraad samen met de coalitiepartijen een amendement ingediend om de bezuiniging van 50.000 euro op de Musea te schrappen.

De VVD vindt de bezuiniging buiten proportioneel en niet realistisch, er wordt een geweldige prestatie geleverd door vele betrokkenen om te komen waar de erfgoedinstellingen zijn. ‘De maatschappelijke waarde van de Musea stijgt ver boven de subsidie’ aldus Shekoen Ramautarsing Raadslid namens de VVD en woordvoerder Kunst Cultuur en Musea.

De erfgoedinstellingen hebben in de vorige bezuiginingsronde een behoorlijke taakstelling opgelegd gekregen welke nog niet geheel is ingevuld. De VVD vindt dan ook dat de erfgoedinstellingen deze bezuinigingsronde met rust gelaten moeten worden om orde op zaken te stellen van de vorige bezuinigingsronde.

Wij zijn ervan overtuigd dat de erfgoedinstellingen een waardevolle bijdrage leveren aan de identiteit van Nieuwegein door o.a de rijke historie onder de aandacht van de inwoners te brengen. De musea zijn een belangrijke partner voor het onderwijs en niet in de laatste plaats vervullen de musea een belangrijke sociale functie waarbij vele vrijwilligers betrokken zijn, wij hebben grote waardering voor de inzet van de vrijwilligers’ concludeert de VVD fractie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren