Multitalent Gary Davidson uit Nieuwegein in finale Ouderen Songfestival

Gary Davidson uit Nieuwegein heeft de finale van het Ouderen Songfestival bereikt. Zondagmiddag 10 december aanstaande zal hij in de Grande Finale staan van de 32-ste editie die plaatsvindt in Theater Amsterdam. Sinds de tachtiger jaren woont de Nieuwegeiner met Schotse roots in Nederland. Gary Davidson is golfprofessional die ook over zangtalenten beschikt. Als karaokezanger heeft hij zijn sporen al verdiend. Hij mag zich Nationale Karaoke Kampioen noemen en hij eindigde tijdens Euroke op de tweede plaats.

Gary Davidson

Deelname aan het Ouderen Songfestival betekent voor Davidson een nieuwe uitdaging. Zingen met muzikanten vereist andere kwaliteiten dan zingen met een geluidsband. Maar Davidson bleek de sprong naar livebegeleiding aan te kunnen. Zijn talent werd direct herkend tijdens de voorronde in Vlissingen. Hij maakte zodanige indruk met zijn expressieve uitvoering van de song ‘It’s now or never’ dat de jury hem beloonde met een pre-finaleplaats. Muzikaal leider van het Ouderen Songfestival, pianist Kees van Zantwijk, nodigde de Nieuwegeiner zelfs uit om het nummer ter afsluiting van de middag in Vlissingen nogmaals te zingen.

Pre-finale
Tijdens de pre-finale zondag 19 november jl. in Heerenveen bewees Davidson opnieuw dat hij de kunst van het samenspelen met muzikanten beheerst. De muzikale begeleiding, die tijdens de voorronde bestond uit enkel pianobegeleiding, was nu verder uitgebreid. Hij werd, net als alle andere pre-finalisten, begeleid door het Ouderen Songfestival Combo onder leiding van Kees van Zantwijk. Deze keer werd Gary geconfronteerd met een speciaal voor de gelegenheid door van Zantwijk geschreven arrangement.

Willemijn Ploem van het Ouderen Songfestival tegenover onze redactie: ‘Voor zangers die gewend zijn om met een geluidsband te zingen is dat een sprong in het diepe. Niet voor Davidson. Hij leek als een vis in het water genoot van het optreden, van het combo dat hem liet schitteren, van het publiek dat zich liet verleiden door zijn Elvis sound en sprankelende uitstraling. De jury bij monde van voorzitter Ben Lansink kon niet anders dan hem aanwijzen als één van de vijf finalisten van die middag: ‘Mooie soepele en smeuïge warme stem, lijkt op die van Elvis. Muzikale zanger die het publiek helemaal mee krijgt’ aldus de jury. Ook muzikaal leider van Zantwijk was opnieuw gecharmeerd van zijn sprankelende optreden. Hij nodigde hem wederom uit om ‘It’s now or never’ ter afsluiting van de middag te zingen.’

Grande Finale
Gary Davidson staat zondagmiddag 10 december samen met vijftien andere finalisten in de Grande Finale in Theater Amsterdam. Hij zal dan opnieuw het liedje ‘It’s now or never’ zingen. Deze keer begeleid door het achtkoppige Ouderen Songfestival Orkest onder leiding van Kees van Zantwijk. Uiteraard met een aangepast arrangement.

Jury
Evert de Vries juryvoorzitter – Ben Lansink technisch voorzitter – Hedy d’Ancona – Bryan Bijlhout – Sterre van Boxtel – Dick van den Heuvel – Denise Jannah – Henk Kreukniet – Joost Nuissl

Binnenkort kan online gestemd worden op de finalisten via www.ouderensongfestival.nl. De finalist met de meeste digitale stemmen wint de zogenaamde internetprijs.

Gary Davidson

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk