Gary Davidson uit Nieuwegein in pre-finale Ouderen Songfestival 2023

Gary Davidson uit Nieuwegein heeft de pre-finale van het Ouderen Songfestival bereikt. Zondagmiddag 19 november staat hij samen met zeventien andere pre-finalisten (waaronder een trio) op het podium van Posthuis Theater Heerenveen. Net als zijn mede-pre-finalisten wordt hij die middag begeleid door het Ouderen Songfestival Combo onder leiding van Kees van Zantwijk. De presentatie is in handen van Eva Zwaving.

Ouderen Songfestival

Het is voor de geboren Schot die al sinds de jaren tachtig in Nederland woont de allereerste keer dat hij deelneemt aan het Ouderen Songfestival. Een multitalent dat niet alleen over zangkwaliteiten beschikt, maar ook een succesvol golfprofessional is. Als karaokezanger sleepte hij al prijzen in de wacht.

Deelname aan het Ouderen Songfestival betekent voor Davidson een nieuwe uitdaging. Zingen met muzikanten vereist andere kwaliteiten dan zingen met een band. Maar Davidson bleek de sprong naar de live-begeleiding aan te kunnen. Zijn talent werd direct herkend toen hij zich 4 oktober liet horen tijdens de voorronde in Vlissingen. Hij maakte zodanige indruk met zijn expressieve uitvoering van It’s now or never dat niet alleen de jury hem beloonde met een pre-finaleplaats, maar muzikaal leider van het festival, pianist Kees van Zantwijk, hem uitnodigde het nummer ter afsluiting van de Zeeuwse middag nogmaals te zingen.

Davidson krijgt zondagmiddag 19 november op het podium van Posthuis Theater in Heerenveen opnieuw de kans publiek en jury te overtuigen van zijn zangkwaliteit. Kees van Zantwijk schrijft speciaal voor deze gelegenheid, net zoals hij dat ook voor de andere nummers doet, het arrangement voor zijn lied. Lukt het Davidson de jury opnieuw te overtuigen dan staat hij zondagmiddag 10 december in de Grande Finale in het hoofdstedelijke Theater Amsterdam.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk