Multi Cultureel Centrum Nieuwegein verbolgen

Het Multi Cultureel Centrum in Nieuwegein (MCCN) aan Fort Vreeswijk, dat verleden jaar voor € 44.000,00 is gerenoveerd, moet haar activiteiten binnenkort op deze locatie beeindigen. De gemeente Nieuwegein zal het huurcontract niet verlengen zodat het MCCN op zoek moet naar een nieuw onderkomen. Het bestuur is verbolgen.
In 2005 is het MCCN, in verband met bezuinigingen bij de Stichting Welzijn Nieuwegein (SWN), overgedragen aan de zogenaamde ‘Zelforganisaties.’ Er is sindsdien heel veel inspanning verricht door de diverse vrijwilligers om het MCCN te exploiteren. Door deze inspanning heeft het MCCN een belangrijke maatschappelijke functie in de samenleving verkregen, voor zowel de autochtone als de allochtone bevolking. Nu zou het MCCN weer terug moeten naar de SWN en haar activiteiten onderbrengen op een veel duurdere locatie in de nieuwe binnenstad van Nieuwegein, geëxploiteerd door deze SWN.Een andere optie is zelf zoeken naar een nieuwe locatie, maar dit is, aldus het bestuur van het MCCN: ‘Een onmogelijke opgave voor het MCCN. Daar het niet mogelijk is om op zo een korte termijn een ruimte te vinden met de nodige vergunningen. Laat staan dat we het geld vinden’ Ook geeft het bestuur aan: ‘Dit is eigenlijk heel vreemd omdat in het collegeakkoord is opgenomen dat MCCN behouden dient te blijven voor Nieuwegein. Hieruit blijkt dat de gemeente haar verantwoordelijkheid niet wil nemen. Er is totaal geen ruimte voor onderhandeling en discussie voor ons. Wij vrezen voor ons voortbestaan.’ Klik hier voor het hele verhaal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren