MS, en hoe moet het dan met werk en inkomen?

Op woensdag 11 oktober tussen 10.30 uur en 12.30 uur zijn er tijdens de supportgroep in Nieuwegein drie professionals aanwezig die graag hun ervaringen willen delen over het hebben van MS en een carrière.

Multiple Sclerose is een aandoening die het dagelijks leven aardig kan beïnvloeden. Thuis lukt dan misschien niet alles meer, maar ook op het werk zijn er wellicht taken die je niet meer kunt uitoefenen. Veel MS-patiënten moeten zich dan uiteindelijk ziekmelden. En dan? Is je werkzame carrière dan in een keer over en uit? Kun je nog parttime blijven werken of in ander werk aan de slag? En hoe zit het dan met je inkomen? Wat als je helemaal niet meer kan werken? Bij het UWV weten ze veel over werken met gezondheidsproblemen.

Bij het UWV in Rotterdam werken drie professionals, die zelf beperkingen hebben in hun functioneren: een van hen is arts en de andere twee zijn arbeidsdeskundigen. Zij weten hoe het werkt als je je ziek moet melden en wat daarna volgt. Zij vertellen je er alles over, zowel vanuit hun werk bij het UWV als vanuit hun persoonlijke ervaring. Aanmelden voor de supportgroep kan via info@nationaalmsfonds.nl of telefonisch via (010)-591 98 39. Uiteraard mag je je partner, een vriend, kennis of familielid meenemen naar deze supportgroep.

Deze supportgroep is kosteloos. Na deze supportgroep weet je wat je te wachten staat als je in deze situatie zit of terecht komt. Ook wat je vervolgens zelf moet of kunt doen als je je werk niet meer helemaal volhoudt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren