Motie herstellen armoedebeleid aangenomen

‘Gemeenten moeten de ruimte die ze krijgen om armoedebeleid vorm te geven maximaal benutten. Zeker in tijden van crisis en groeiende werkloosheid moeten volgens de PvdA gezinnen met een laag inkomen ondersteund worden. Het kabinet verruimt de mogelijkheden voor individuele bijzondere bijstand, ook in Nieuwegein moet die ruimte maximaal gebruikt worden’ aldus de PvdA in Nieuwegein in de motie ‘Beleidsvrijheid gemeentelijke armoedebeleid’ die zij woensdagavond heeft ingediend aan het college van B&W.

Gemeenten spelen een belangrijke rol bij de ondersteuning van gezinnen met een laag inkomen. Zij zijn immers verantwoordelijk voor het armoedebeleid. Gemeenten zijn het best in staat om hulp te bieden aan mensen die dit nodig hebben.

Recent is de inkomensnorm voor het verstrekken van bijvoorbeeld de U-pas verhoogd naar 120 %. “Daar moet Nieuwegein maximaal gebruik van maken”, zegt PvdA raadslid Arnold Houwer. “Juist gezinnen met kinderen, werkenden met een laag inkomen en ouderen met een klein pensioen hebben extra aandacht nodig.” Daarom heeft hij een motie ingediend waarin hij vraagt om zoveel mogelijk ondersteuning op het oude niveau terug te brengen. De motie is door de Gemeenteraad unaniem aangenomen.

De PvdA vindt dat ook Nieuwegein de verhoogde inkomensnorm moet toepassen zodat meer gezinnen in aanmerking komen voor de U-pas. Daarmee wordt het voor meer gezinnen met een laag inkomen mogelijk om deel te nemen aan sport- of culturele activiteiten. De motie werd ondertekend door de PvdA, het CDA, Onze Nieuwegeinse Sameleving, Fractie vd Zalm en de VSP.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk