Morgen mag u stemmen voor een nieuwe gemeenteraad

Woensdag 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen, u kunt dan stemmen van 07.30 uur tot 21.00 uur. Op die dag kiezen inwoners van Nieuwegein welke 33 raadsleden plaats mogen nemen in de gemeenteraad. Ook kunt u die dag stemmen in een raadgevend referendum over de vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv), ook wel sleepwet genoemd.

In Nieuwegein zijn in totaal 34 stembureaus. De stemlokalen zijn geopend van ’s morgens 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur. Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor mindervaliden (stembureau 27, Locatie Prins Hendriklaan 27 is alleen slecht toegankelijk voor een scootmobiel). U kunt in Nieuwegein in elk stemlokaal uw stem uitbrengen. Een overzicht van de stembureaus vindt u hier. Wilt u stemmen in een stembureau dicht bij u in de buurt? Het adres daarvan staat op uw stempas.

Neem op woensdag 21 maart uw stempas(sen) en een identiteitsbewijs mee. Zonder de stempas(sen) en identiteitsbewijs mag u niet stemmen! Geldige identiteitsbewijzen zijn: het (Nederlandse) paspoort, identiteitskaart, (bromfiets) rijbewijs en vreemdelingendocument. U mag een identiteitsbewijs gebruiken dat op de dag van de stemming maximaal 5 jaar is verlopen. Het vreemdelingendocument mag niet verlopen zijn.

Op deze pagina vindt u informatie over de gemeenteraadsverkiezingen en het raadgevend referendum. Alles over de uitslag, inclusief enkele videoverslagen ziet u woensdagavond op www.pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren