Mooie weer trekt veel bezoek voor laatste Repair Café dit seizoen

De zomervakantie is in zicht en dat betekend dat voor veel activiteiten er een zomerstop aankomt. Ook voor het Repair Café was het vandaag voorlopig de laatste van het seizoen. Op 7 september, elke eerste zaterdag van de maand (behalve juli/augustus) van 11.00 uur tot 14.00 uur, zijn de vrijwilligers er weer om de inwoners van Nieuwegein van dienst te zijn om kapotte spullen te repareren. Onze fotograaf Peterson Tijhuis van de Hogeschool in Utrecht was aanwezig om deze laatste bijeenkomst van dit seizoen vast te leggen.

Repair Café Nieuwegein zaterdag 7 september weer open van 11.00 uur tot 14.00 uur. Je vindt het Repair Café in het Milieu Educatie Centrum aan de Geinoord 9, tegenover de Wipwatermolen in park Oudegein. Reparaties zijn gratis; een donatie wordt op prijs gesteld.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Repair Café wil daar verandering in brengen. In april 2013 vond de eerste geslaagde reparatie plaats in Nieuwegein. Nu zijn inmiddels meer dan 2000 geslaagde reparaties uitgevoerd door de vrijwilligers in Nieuwegein.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. De gemeente Nieuwegein ondersteunt dit initiatief vanuit het netwerk ‘Samen Duurzaam.’

Onder de foto’s gemaakt door Peterson Tijhuis van de Hogeschool in Utrecht voor onze redactie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren