Mondkapjesplicht in alle gebouwen van St. Antonius Ziekenhuis

Bezoekers aan het St. Antonius Ziekenhuis moeten hun mondkapje voortaan niet vergeten: de gezichtsbedekking is vanaf nu verplicht in het ziekenhuis. De mondkapjesplicht geldt voor de ziekenhuizen in Utrecht en Nieuwegein en de poliklinieken in Woerden, Overvecht, Houten en Mijdrecht. Met name in Nieuwegein loopt het aantal Coronabesmetingen op.

Locowethouder Ellie Eggengoor van Nieuwegein eerder vandaag tegenover onze redactie: ‘ “Gelukkig zien we in Nieuwegein dat het over het algemeen nog steeds goed gaat met het naleven van de coronamaatregelen. Maar we zijn wel erg geschrokken van de toename van het aantal besmettingen. Om verdere stijging tegen te gaan, intensiveert de gemeente de handhaving van de coronamaatregelen. Winkels en horeca worden door onze boa’s vaker gecontroleerd op het naleven van de regels. En ook zullen we de communicatie over de maatregelen flink gaan opvoeren. In Nieuwegein hebben we iedereen hard nodig om de toename van het aantal besmettingen te stoppen. De cijfers zijn een waarschuwing dat we met z’n allen alert en solidair moeten blijven. Alleen samen krijgen we corona onder controle”.

Bezoekers van het St. Antonius Ziekenhuis die zelf geen mondkapje hebben, kunnen er één krijgen in het gebouw. De mondkapjes moeten gedragen worden in de wachtruimtes. In de spreekkamers waar 1,5 meter afstand gehouden kan worden, mag het masker af. Ook in de gangen hoeft die niet gedragen te worden.

Het St. Antonius Ziekenhuis is niet de enige met een mondkapjesplicht. Ook het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en het Utrechtse Diakonessenhuis zien bezoekers en patiënten graag alleen langskomen met gezichtsbedekking op.

Bij het UMC Utrecht zijn ze nog niet zo ver. Medewerkers en bezoekers lopen daar in principe zonder mondkapje. Alleen als patiënten vermoeden het virus wel eens onder de leden te kunnen hebben, of als personeel dichtbij moet komen, worden er wél mondkapjes gedragen.

One thought on “Mondkapjesplicht in alle gebouwen van St. Antonius Ziekenhuis

  1. Oswald Lieberwerth

    Maar gebruik NIET WERKENDE MONDKAPJES!
    Het NIET gebruiken van NIET werkende mondkapjes wordt strafbaar gesteld!
    WIE ZIJN ER NU VOLKOMEN DEBIEL GEWORDEN? Is het St Antonius een inrichting geworden voor DEBIELTJES?
    De werkende zijn alleen voor het personeel die ze willen gebruiken. STAPEL GEK!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren