Aantal besmettingen door het Coronavirus neemt weer toe in Nieuwegein

Vanaf half juli neemt het aantal besmettingen door het Coronavirus in Nederland weer toe. Ook in Nieuwegein is dat helaas het geval. Onze redactie informeerde al eerder de inwoners van Nieuwegein.

In de periode 29 juli tot 11 augustus werden er in Nieuwegein 26 besmettingen vastgesteld. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM en de GGD. Daarmee hoort Nieuwegein tot de gemeentes in de regio Utrecht waar het aantal positief geteste personen sneller stijgt dan het gemiddelde. De meeste positief geteste Nieuwegeiners zitten in de leeftijdscategorie van 20 tot 40 jaar. Dit komt overeen met de landelijke en regionale cijfers. Nu komt locoburgemeester Ellie Eggengoor met een reactie.

Locoburgemeester Ellie Eggengoor: “Gelukkig zien we in Nieuwegein dat het over het algemeen nog steeds goed gaat met het naleven van de coronamaatregelen. Maar we zijn wel erg geschrokken van de toename van het aantal besmettingen. Om verdere stijging tegen te gaan, intensiveert de gemeente de handhaving van de coronamaatregelen. Winkels en horeca worden door onze boa’s vaker gecontroleerd op het naleven van de regels. En ook zullen we de communicatie over de maatregelen flink gaan opvoeren. In Nieuwegein hebben we iedereen hard nodig om de toename van het aantal besmettingen te stoppen. De cijfers zijn een waarschuwing dat we met z’n allen alert en solidair moeten blijven. Alleen samen krijgen we corona onder controle”.

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, blijft het belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen houdt. Deze zijn:

Afstand houden, drukke plaatsen vermijden, handen wassen, niezen en hoesten in de ellenboog, het gebruik van papieren zakdoekjes. zoveel mogelijk thuiswerken en testen bij de eerste klachten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren