Werfweekend Museumwerf Vreeswijk

Op zaterdag 5 van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 6 september van 12.00 – 17.00 organiseert de Museumwerf Vreeswijk weer haar jaarlijkse Werfweekend. Het thema dit jaar is Stoom en Diesel. Een gezellig en leerzaam kijk- en doeweekend voor groot én vooral voor klein.

Voor de kleintjes zijn er weer de befaamde peddelbootjes waarin ze veilig en zelfstandig een vaartochtje maken in onze binnenhaven. Als ze daar genoeg van hebben, kunnen ze tijdens stoomworkshops hun eigen stoombootje maken. Houden ze meer van wind, dan maken ze gewoon een zeilende klomp. Eenmaal in elkaar gezet en gedroogd, kunnen de zeil- en de stoombootjes veilig te water in een apart bassin. Ook kunnen de kinderen geschminkt worden als stoere zeebonk compleet met een ‘tatoeage’ op hun arm. En er kunnen rondvaarten gemaakt worden op een heuse sleepboot.

Er zijn spectaculaire stoommachines te zien, zoals de 26 meter lange emmerbaggermolen ‘Friesland’; de stoomspuit ‘Gorinchem’, die getrokken wordt door twee echte Zeeuwse paarden. Ook onze eigen motorenexpositie is voor de eerste keer toegankelijk voor het publiek. Dit en nog veel meer op het gebied van Stoom en Diesel kunt u zien, horen en ruiken tijdens het Werfweekend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren