Molukse vrouwen en hun cultuur

Het Multicultureel Vrouwenproject van de Stichting Welzijn organiseert op dinsdag 26 maart van 13.00-15.00 uur de multiculturele THEE–IN voor vrouwen uit alle culturen en van alle leeftijden. De thee-in wordt gehouden in Buurtcentrum Kerkveld, Kerkveld 63 te Nieuwegein.

Deze keer staan de Molukse vrouwen centraal. In Nieuwegein is geen Molukse gemeenschap zoals bijvoorbeeld in Woerden. Toch zijn er in Nieuwegein verschillende Molukse verenigingen actief. Hoewel de Molukkers al tientallen jaren in Nederland wonen worden de eigen culturele gebruiken nog steeds in acht genomen

De afgelopen decennia zijn Molukkers meerdere malen in het nieuws geweest.

De laatste tijd staan de Molukken in het nieuws vanwege de verschrikkelijke strijd tussen Moslims en Christenen. Wat heeft dit allemaal voor invloed op Molukse gezinnen? Denkt iedereen er hetzelfde over of zijn er veel verschillen onderling tussen Molukkers? Op deze vragen en anderen zal zoveel mogelijk antwoord gegeven worden. De middag wordt opgeluisterd met Molukse muziek en hapjes. De toegang is gratis, hoewel een vrijwillige bijdrage altijd op prijs wordt gesteld. Voor informatie kunt u bellen met het Multicultureel Vrouwenproject, Lenie Winter, tel. 030 – 60 337 48.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk