Geslaagde kerst voor iedereen in Nicolaaskerk

Op 23 december was door Meetingpoint Nieuwegein een kerstfeest voor iedereen georganiseerd. Met verhalen over de thema’s Kerst, Licht en Samenzijn, verteld door een moslim, een christen, een boeddhist en een hindoe. Een kleine tachtig Nieuwegeiners had zich aangemeld voor het Kerstfeest voor Iedereen in de Nicolaaskerk aan de Herenstraat in Jutphaas.

De organisatie: ‘We kijken terug op een heel gezellige bijeenkomst met mooie toespraken vanuit een diversiteit aan religies en levensbeschouwingen met “licht” als centrale thema. Er was ook acapella zang en interactiviteit met het publiek en er was gelegenheid om de kerststal te bewonderen. Tijdens de gezamenlijke maaltijd werd er naar hartelust gereflecteerd op de warme en leerzame bijeenkomst. Men was verheugd dat er zulke initiatieven werden ontplooid in deze tijd van sociale onrust en inhakken op verschillen. Ook werd de hoop uitgesproken dat hoe groter de groep met dezelfde denkwijzen en gevoelens groeit hoe meer de grenzen van religiën en afkomst zullen vervloeien.
Als uitdaging werd vermeld men daarbij niet alleen naar de overeenkomsten zou moeten kijken maar ook bewust de verschillen onder ogen zien en daarvoor respect proberen op te brengen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk