Mogelijke schietpartij blijkt vals alarm, politie doet onderzoek

In de wijk Fokkesteeg is vanavond rond 21.10 uur een harde knal gehoord. Waar het geluid vandaan kwam, is niet bekend. De politie nam echter het zekere voor het onzekere en was met meerdere eenheden na de melding met kogelwerende vesten uitgerukt naar de wijk. Ook een politiehelikopter vloog boven het gebied.

De knal was te horen in de omgeving van de Muider- en Gilzerschans. Ongeveer tien agenten liepen op linie met zaklampen door de straten. Nieuwsgierige bewoners werden gesommeerd naar huis te gaan.

De politie tast nog in het duister over de bron van het geluid. Vooralsnog lijkt een schietpartij niet aannemelijk, want er zijn voor zover bekend geen gewonden, kogels of kogelhulzen aangetroffen. Sommige buurtbewoners vermoeden dat het kan gaan om een motor die met knallende uitlaat door de straat reed.

De Muiderschans was lange tijd volledig afgesloten voor verkeer. Inmiddels is de straat weer open. Het incident van vanavond lijkt op een eerder incident van mei 2018 aan de Zwolseveste in dezelfde wijk.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren