Mogelijk pyromaan actief in Nieuwegein

De afgelopen weken zijn meerdere voertuigbranden geweest in Nieuwegein. Alleen in deze maand al stonden vier auto’s in lichterlaaie en afgelopen nacht moest een motor het ontgelden in een parkje nabij Health Club Gold’s Gym aan de Hildo Kropstraat. Ook hier vermoed de politie brandstichting. Hiermee komt het aantal voertuigbranden onder verdachte omstandigheden op vijf.

De brand van vandaag ontstond even na halfvier vannacht. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon de motor niet meer redden. De motor is weggehaald door een bergingsbedrijf voor onderzoek.

Eerder deze maand brandde een auto totaal uit aan de Richterslaan. En in Nieuwegein zuid werden twee voertuigen door brand vrijwel geheel verwoest. Voor al deze branden wordt brandstichting niet uitgesloten. De voertuigbrand van 5 mei jl. aan de Snekerveste in de wijk Fokkesteeg blijft verdacht maar kan ook ontstaan zijn door kortsluiting.

De politie vraagt alert te zijn en als u iets verdachts ziet dit altijd te melden via 112. Ook werken aan een nog veiliger Nieuwegein? Meld u dan aan bij BuurtWhatsApp Nieuwegein, inmiddels zijn ruim 4700 inwoners aangesloten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren