Mogelijk belastingkorting voor ‘groene’ tuin

Waterschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR), waar Nieuwegein onder valt gaat in overleg met gemeenten bekijken wat de mogelijkheden zijn om mensen met een ‘groene’ tuin belastingkorting te geven. Aanleiding hiervoor is een motie van de Partij voor de Dieren die door het bestuur van HDSR unaniem werd gesteund. Wanneer het gestart word is nog niet bekend maar zal in eerste instantie plaatsvinden via het overlegplatform waterschap-gemeenten.

De tegenwoordige tendens is dat veel tuinen betegeld worden en er dus veel verhard oppervlak is waar regenwater niet in kan doordringen. Fractievoorzitter Willem van der Steeg: “Groene tuinen met beplanting zijn niet alleen goed voor de biodiversiteit, maar kunnen ook de gevolgen van klimaatverandering beter opvangen. Door hevige hoosbuien komt het nu geregeld voor dat de riolering vervuild afvalwater moet overstorten in schoon oppervlaktewater. Groene tuinen kunnen zelf regenwater opvangen, waardoor er geen schoon hemelwater in het riool terechtkomt en het riool dus minder belast wordt. Daarnaast komt dit schone water dan ook niet onnodig terecht bij de rioolwaterzuivering, wat tot minder kosten leidt. Er kleven dus allerlei voordelen aan een groene tuin. Om dit te stimuleren zouden mensen ‘beloond’ kunnen worden via een belastingvoordeel.”

One thought on “Mogelijk belastingkorting voor ‘groene’ tuin

  1. Joop

    Zeker weer een lachertje,ik ben benieuwd 😁

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren