Mogelijk AZC in de wijk Galecop? Nee!

Bewoners in de wijk Galecop zijn zeer ongerust over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum (AZC) in hun wijk. Aanleiding is een briefje van een buurtbewoner welke vandaag is verspreid. De locatie zal, volgens de berichtgever, het gebouw van Atrecht zijn aan de Rembrandthage 77 in Galecop.

In het briefje staat: ‘Beste buurman/vrouw, ter informatie wil ik u even laten weten dat de gemeente bezig is met gesprekken om in het gebouw van Altrecht aan de Rembrandthage 77 te Nieuwegein een AZC re realiseren.’ (Een foto van het briefje ziet u als u op het fotocameraatjes klikt onder dit bericht)

Vanuit diverse kanalen krijgt onze redactie meldingen binnen omtrent bovenstaande. Een bewoner meldt in een e-mail aan de raadsleden: ‘U zult begrijpen, dat in de wijk Galecop hierover onrust is ontstaan, vooral omdat deze locatie bij twee basisscholen in de buurt ligt. Ook fietsen de middelbare scholieren uit Galecop langs dit gebouw.’ De bewoner vraagt of het College van B&W en de raadsleden op de hoogte is van dit bericht en of er al een besluit is genomen. De bewoners willen graag betrokken worden bij de keuze van de locatie en willen voorkomen dat er onrust ontstaat zoals dat gebeurd is met de statushouders die nu in Zuilenstein zijn ondergebracht.

De Verenigide Senioren Partij (VSP) heeft inmiddels vragen gesteld aan burgemeester Frans Backhuijs. Enkele fractievoorzitters, waaronder die van de ChristenUnie en de VSP, laten weten van niets te weten. Bekend is wel dat Altrecht zich op dit moment oriënteerd op de toekomst van hun locaties, waaronder ook die van in Galecop. Dit zou in de toekomst kunnen leiden tot een functieverandering op die locatie. Het college laat aan onze redactie weten dat er geen initiatief is vanuit de gemeente om in Galecop een AZC te vestigen en ziet het bericht van de bewoner uit Galecop als onwaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk