Celstraf geëist voor kraak met handgranaat in Vreeswijk

Het OM eist een celstraf tegen twee 21-jarige Amsterdammers, voor het plegen van een kraak aan de Dorpsstraat in Vreeswijk. De mannen probeerden in maart dit jaar met een handgranaat elektronicazaak Visser binnen te komen.

De hoofdverdachte heeft bekend dat hij de granaat tegen de winkelruit gooide. Hij heeft vandaag een celstraf van 36 maanden horen eisen, waarvan zes voorwaardelijk.

Zijn handlanger houdt de lippen op elkaar, maar is gepakt met een pistool en bijbehorende patronen. Hem hangt een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 24 maanden boven het hoofd. Ze zitten allebei al vast sinds hun arrestatie op de nacht van de misdaad.

LEVENSGEVAARLIJK
Boven de winkel woonde een gezin met jonge kinderen van 5 en 9 jaar oud, dat volgens het OM serieus in levensgevaar is geweest. Bovendien neemt de aanklager het de verdachten kwalijk dat ze geen openheid van zaken over hun motieven hebben gegeven.

De twee dieven slaagden er overigens niet in het pand in te komen vanwege inbraakwerend glas.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren