Model European Parliament op het Anna van Rijn College

Deze week vindt voor de 5e keer het Model European Parliament op het Anna Van Rijn College plaats, georganiseerd voor de 4 VWO leerlingen op de locatie Albatros in Nieuwegein.

Het Model European Parliament is een simulatiespel, waarin leerlingen -door het Europees Parlement na te spelen- spelenderwijs ontdekken hoe politieke besluitvorming in Europa plaatsvindt en dat al overleggend, onderhandelend en debatterend niet alleen heel leerzaam vinden maar ook als een van de hoogtepunten van het schooljaar beschouwen.

Op woensdag 10 en donderdag 11 december vinden de commissievergaderingen plaats, waarin afgevaardigden van verschillende landen met een voorstel komen hoe in Europa spelende problemen kunnen worden opgelost. Vrijdag is de echte debatdag, waarin die voorstellen (resoluties) worden verdedigd in de algemene vergadering in de Anna van Rijnzaal.

Het slot bestaat uit de uitverkiezing van een aantal leerlingen die door mogen naar de provinciale zitting van het Model European Parliament in het provinciehuis van 7 t/m 9 januari 2015.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren