MKB mist ondernemerschap bij gemeente

Ondernemers hebben behoefte aan een positieve houding bij de gemeente. Een gemeente die meedenkt, zoekt naar mogelijkheden en niet afhaakt als het om de uitvoering gaat. Daarvoor moet de samenwerking sterk verbeteren. Dit zijn enkele conclusies die ondernemers trokken tijdens gesprekken met het CDA. Klik hier voor het verslag van de gesprekken met de lokale ondernemers.

Met een dwarsdoorsnede van de Nieuwegeinse MKB-ondernemers heeft het CDA op een rij gezet wat momenteel belemmeringen zijn om goed te ondernemen. Het CDA maakt zich al langere tijd zorgen om de positie van het Nieuwegeinse MKB. CDA-fractievoorzitter De Wild: “Nieuwegein kent veel leegstand van winkelpanden en kantoren. We hebben op diverse momenten de noodklok daarover geluid. Naar onze overtuiging met nog onvoldoende zichtbaar effect. Daarom zijn we zelf aan de slag gegaan door met MKB-ondernemers om tafel te gaan.” Na de zomer komt het CDA met een initiatiefvoorstel voor een leegstandsverordening.

De lokale MKB’ers wijzen ook op het aangaan van slimme samenwerkingen. Zij worden onvoldoende vanaf het begin bij een gemeentelijk project of evenement betrokken. Daarop stranden uiteindelijk veel initiatieven. Een ander zorgpunt is de toename van grote winkelformules en de terugloop van zelfstandige ondernemers. Van de sluiting van Boekhandel Manschot zijn veel ondernemers dan ook geschrokken en zij pleiten om niet alleen te kijken naar nog meer grote spelers in de winkelcentra maar om ook de vestiging van kleine ondernemingen mogelijk te maken.

In de raadsvergadering van 2 juli heeft het CDA de uitwerking van de gesprekken aangeboden aan de wethouder Economische Zaken. “Het CDA hoopt dat de gemeente de geuite feedback serieus neemt en meer werk gaat maken van haar samenwerking met ondernemers. Er is lokaal aanbod en enthousiasme genoeg”, aldus De Wild.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren