Mitros richt klankbordgroep op voor nieuwbouw of renovatie flats Nijpelsplantsoen

De afgelopen maanden heeft Mitros onderzoek gedaan naar renovatie of nieuwbouw van de flats op het Nijpelsplantsoen. ‘De keuze is nog niet gemaakt’ zo laat zij onze redactie weten. Na het eerste onderzoek blijkt dat beide opties voor- en nadelen hebben. Die voor- en nadelen gelden voor Mitros, de bewoners en de gemeente. ‘We moeten dat samen verder afwegen. We hebben veel meer informatie nodig om een besluit te kunnen nemen. We weten dat renoveren mogelijk is. De optie nieuwbouw werken we financieel en stedenbouwkundig verder uit. Het gaat over heel veel woningen’ aldus Jolande Uringa, Sr. Communicatieadviseur en Mediawoordvoerder van Mitros.

Mitros heeft nog geen besluit genomen. Eerst wil zij in gesprek met de bewoners en de Gemeente Nieuwegein. Na de zomer zal een woononderzoek plaatsvinden dat begin 2021 zal worden afgerond. Naar verwachting zal het definitieve besluit binnen 2 jaar genomen worden. ‘Welke keuze we ook maken: het is erg ingrijpend voor de bewoners van de flats. We nemen daarom de tijd om de voor- en nadelen van renoveren en nieuwbouw goed met hen te bespreken. Zodat straks een meerderheid van de bewoners achter het plan staat’ aldus Uringa.

Klankbordgroep
Mitros start met een klankbordgroep, hierin zitten enkele bewoners. Een aantal bewoners heeft zich al bij Mitros opgegeven. De klankbordgroep denkt mee over de toekomst van de woningen. ‘We willen straks ook de mening van álle bewoners van het Nijpelsplantsoen weten. Samen met de klankbordgroep bekijken we hoe we dat het beste kunnen doen.’

De leden van de klankbordgroep kijken ook mee hoe de communicatie met de bewoners verloopt. Wilt u ook meedenken? Meldt u aan voor de klankbordgroep door uw naam, woonadres en e-mailadres door te geven via nijpelsplantsoen@mitros.nl In augustus zal een eerste kennismakingsgesprek plaatsvinden.

Stempels
Met het plaatsen de stempels weten Mitros zeker dat de bewoners aan het Nijpelsplantsoen ook de komende jaren veilig wonen. Eerder lieten zij weten zich onveilig te voelen in de flats.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren