Misverstanden? Oftewel Bakhtali contra ………

Haasena Bakhtali moet het van zich af schrijven. Zie haar column elders op PEN. Haar tegenstanders verwijt zij veel woorden. En dus doet ze hetzelfde. Zij duidt de raad als stadstheater. Het gaat dan om haar brief van 7 maart en de afhandeling daarvan.

Op 16 maart stelt de raad vast naar aanleiding van een amendement dat er geen onderzoekscommissie moet komen waarom mevr. Bakhtali heeft verzocht in die brief van 7 maart. Immers het onderzoeksrapport van Bing is al eerder gelezen door de Raad en is zonder opmerkingen ter kennisgeving aangenomen.Blijft de vraag of de handelswijze van de burgemeester in de door mevr. Bakhtali benoemde kwestie rond de belangenverstrengeling PvdA/SWN onderzocht moet worden. Waarbij in eerste instantie de vraag is of de klacht ontvankelijk is. Hierover is uitvoerig juridisch advies ingewonnen. De raad besluit, op basis van het resultaat, op 30 maart dat de klacht niet ontvankelijk is en neemt bovendien een motie aan waarin gesteld wordt dat het verstandig zou zijn als mevr.

Bakhtali stopt met haar vragen naar een integriteitonderzoek.U voelt het al aankomen. Zo gemakkelijk komt de Raad niet weg. Er moet minstens een stevig weerwoord komen waarbij nu niet alleen de klacht maar ook het lamentabele gedrag van de raad nog eens fijntjes uit de doeken gedaan wordt. Dan blijkt ook het juridisch advies niet te deugen want dat concentreerde zich niet op de juiste vragen. Ook worden alle procedurele fouten uit de raadsvergadering van 30 maart nog eens voor het voetlicht gehaald. En tenslotte blijft volgens mevr. Bakhtali de hamvraag van de bestuurlijke integriteit van PvdA fractie en wethouder staan, alsmede die over de verstrengeling van PvdA- partijbelangen met de subsidie belangen van de SWN. En natuurlijk is er nog de vraag over de bijdrage van de (PvdA) burgemeester in het geheel? U begrijpt het al. Zij vecht tegen vele demonen.Jammer maar zo gaat het niet lukken.

Om in het theater te blijven, het ziet er naar uit dat de hoofdrolspeelster niet ziet dat het publiek de zaak heeft verlaten, al was het maar omdat zij het stuk niet speelt, maar voortdurend klaagt over haar schoenen en de kleur van het decor. Of vult u maar in. De werkelijkheid is dat die verstrengeling tussen PvdA en SWN misschien wel bestaat en dat op vreedzame wijze ook mevrouw Bakhtali middels een baan daar de vruchten van geplukt heeft. Had zij toen al geweten van verstrengeling van subsidies en wat dies meer zij, had het haar gesierd om dat te veranderen of daarover te rapporteren. Maar nee dat weet zij pas achteraf. Jammer maar niet geloofwaardig. Overigens is die al dan niet bestaande verstrengeling een onderwerp waar best eens naar gekeken mag worden, maar dan niet door de bril van deze hoofdrolspeelster.Dan zijn er misverstanden rondom het afhandelen van een personele kwestie binnen de SWN. Volgens sommigen zou onze hoofdrolspeelster daar niet verstandig mee omgegaan zijn. Ik kan me voorstellen, wanneer ik kijk hoe mevr. Bakhtali reageert, dat zij misschien in de beslissingen en gesprekken die volgden anders had moeten optreden. Het gaat in een personeelsconflict om wie heeft wat gedaan en wie heeft wat gezegd, daar op dat moment of de volgende dag.

Ik kan me ook voorstellen dat binnen de PVDA fractie er dingen zijn gezegd die ander geformuleerd kunnen worden. Wanneer dat dan escaleert wordt er van alles bijgehaald. Van voorkeurstemmen tot jalousie, van verstrengelingen tot gebrek aan integriteit.Al doende weet niemand meer waar het eigenlijk over gaat en worden de onderlinge verwijten aanleiding tot weer nieuwe klachten. Nee dat levert niets op! Behalve dat de Raad er schoon genoeg van heeft, wat die onhandige motie ook duidelijk trachtte te maken.Ik denk dat het stuk is afgelopen. Het is nog slechts een kwestie waar juristen geld aan kunnen verdienen. Daar heeft mevr. Bakhtalie haar baan niet mee terug. En gelijk hebben of niet levert vaak ook niet veel op. Dat leren we wel in de Raad. Overdreven drukte maken trouwens ook niet. Ook dat moet geleerd worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk