Minister Jet Bussemaker opent Nationaal Theaterweekend in DE KOM

Vanmiddag heeft minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het BankGiro Loterij Theaterweekend officieel geopend. In De Kom, Stadstheater en Kunstencentrum in Nieuwegein was zij samen met de vertegenwoordigers van de BankGiro Loterij en de initiatiefnemers van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds aanwezig. Ook de ambassadeurs Pia Douwes, Edsilia Rombley, André Kuipers, Guido Spek en Leopold Witte gaven acte de préséance.

Om het theatervak te vieren en heel Nederland te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn een avondje theater kan zijn, hebben het Prins Bernard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds het BankGiro Loterij Theaterweekend in het leven geroepen. Het is voor het eerst dat er een nationaal Theaterweekend plaats vindt in Nederland. Komend weekend kan het publiek bij vijftig deelnemende theaters voor slechts € 10,- naar voorstellingen én vinden er allerlei interessante activiteiten plaats. Als startsein kocht minister Bussemaker het eerste ticket via Applaus, de nieuwste app voor theaterbezoekers.

Onze videograaf Jos van Vogelpoel was voor onze lezers aanwezig en maakte van de opening een mooi videoverslag. (Klik op het videocameraatje hieronder voor de video).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren