Minder mobiel en toch stemmen? Dat kan! Bel ANWB AutoMaatje

Woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de waterschappen. Om iedereen de mogelijkheid te geven om te kunnen stemmen, rijdt ANWB AutoMaatje deze dag graag minder mobiele inwoners van Nieuwegein naar de stembus.

Een ritje aanvragen?
Ben je minder mobiel en wil je hier gebruik van maken? Bel dan uiterlijk 13 maart naar telefoononummer 030 60 33 748 om een ritje te boeken, of stuur een e-mail naar: automaatje@movactor.nl. Een matchmaker van Movactor zoekt dan een chauffeur die je komt ophalen en ook weer terug brengt. Je kunt zelf de tijd aangeven. Deze dienst is ook mogelijk als je een rollator, rolstoel of hulphond hebt.

Over ANWB AutoMaatje
ANWB AutoMaatje Nieuwegein is gestart in 2018. Met deze dienst rijden vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten naar afspraken, zoals de huisarts, de supermarkt of om hun partner te bezoeken in het verzorgingstehuis. Niet alleen komen deze inwoners weer onder de mensen, ook de zorg van de chauffeur en de gezellige gesprekjes zijn van onschatbare waarde. De afgelopen jaren maakte de dienst ruim 3000 ritjes, met zo’n 28 chauffeurs en meer dan 200 klanten.

ANWB AutoMaatje Nieuwegein wordt georganiseerd door Movactor, de welzijnsorganisatie ván Nieuwegein. Wil je meer weten over deze dienst, heb je binnenkort zelf een ritje nodig (bijvoorbeeld naar het stembureau) óf wil je je aanmelden als chauffeur? Kijk dan op de website van AutoMaatje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk