Militaire oefening in omgeving Nieuwegein

Militairen van de Koninklijke Landmacht houden van 9 tot 13 december een oefening in de omgeving van Nieuwegein. Het gaat om een eenheid van 25 mensen die gespecialiseerd is om met geavanceerd materiaal te zoeken naar alles wat verborgen is (denk b.v. aan personen, explosieven, stoffelijke overschotten, wapens enz.) Een dergelijke eenheid is in staat en bevoegd om forensisch bewijsmateriaal te verzamelen. De oefening is bedoeld om de vaardigheden die hiervoor nodig zijn te trainen.

De oefening speelt zich onder meer af op het zenderstation in Lopik, bij de radio en tv-toren in IJsselstein, bij de Prinses Beatrixsluis en bij de Plofsluis in Nieuwegein en bij de brug van de A27 over het Amsterdams Rijnkanaal in Houten. Er worden maatregelen genomen om hinder of overlast voor het verkeer te voorkomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren