Mijn Land – Mijn Stad bij KCN

Sasja Bork heeft haar artistieke opleiding gehad aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva te Groningen. Daarna is zij een ander pad ingeslagen, en heeft de universiteit gedaan en is gaan werken als opleidingsadviseur en trainer. Met het begin van het nieuwe millennium heeft zij de keuze gemaakt voor haar passie: het schilderen. Nu is zij fulltime kunstenaar met een eigen bedrijf: SASart. Sasja maakt schilderijen (autonoom en in opdracht), muurschilderingen, portretten en staaldrukken. In de galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein exposeert zij met een serie olieverfschilderijen, getiteld ‘Mijn Land’.

Elk schilderij is een deur naar het land waar dingen niet zijn wat ze lijken. Als U door de deur gaat en Haar Land binnen stapt, vraagt U zich dan eens het volgende af: “Sta ik in een landschap of is dat huid onder mijn voeten? ”Kijk goed, dan is wat veraf leek opeens heel dichtbij…”

Jacqueline Tijssen heeft het vak geleerd in Gouda aan de keramiekopleiding. Verder volgde zij workshops bij verschillende bekende Nederlandse keramisten. En leerde de kneepjes van het beeldend werken op Artibus, Utrecht.

Zij exposeert regelmatig door het hele land. En haar werk is te zien in Galerie Arti 91 in Wijk bij Duurstede. En een kunstwerk “Boottocht” aan de Beatrixsluis in Nieuwegein.

Jacqueline neemt U, met haar nieuwste werk, mee op reis. Het wordt een wandeling door de stad. Een Italiaans bergdorp, Amerikaanse wolkenkrabbers en langs huizen in hun meest primaire vorm

Torens die doen denken aan oude paleizen. Paden vol trappen die aan oude Inka-trails in Peru doen denken voeren je naar de top.

Samen vormt het werk een fantastische reis door een wonderlijke wereld. De opening vindt plaats op vrijdag 21 december 2001 om 20.00 uur, in de KCN galerie aan de Schoolstraat in Nieuwegein en is iedere zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur te bezichtigen. De expositie duurt tot en met zondag 3 februari 2002.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk