Mexx opent eerste winkel in Nieuwegein

Modemerk Mexx opent deze week een nieuwe winkel op winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein en keert zo weer terug in de Nederlandse winkelstraten. De opening van de winkel op de Binnenstede 11 staat gepland op woensdag 28 november aanstaande. Mexx krijgt in Nieuwegein de beschikking over zo’n 330 vierkante meter, in de directe omgeving van modeketens als Mango, Jeans Centre en Esprit. Mexx ontstond in de jaren zeventig in Nederland, maar ging in 2014 failliet.

Het is de eerste winkel die het merk opent sinds het vorig jaar werd overgenomen door het Nederlandse RNF Holding. Daarmee kwam Mexx weer in Nederlandse handen nadat het Turkse Eroglu Holding een aantal jaren de rechten op het merk bezat.

Het bedrijf heeft het afgelopen jaar naar eigen zeggen hard gewerkt aan de herlancering. In het voorjaar presenteerde Mexx al een mini-collectie die online via mexx.com te verkrijgen was en via winkels in Griekenland en landen uit de voormalige Sovjet-Unie. De focus lag volgens het persbericht verder op ‘het versterken van de organisatie, het sluiten van partnerships voor een gedecentraliseerde marktbenadering en het optimaliseren van de e-commercestrategie en communicatie via sociale media’.

De wereldwijde lancering van het merk staat volgens het persbericht gepland voor het voorjaar van 2019. Mexx opent dan winkels en breidt de distributie verder uit in de Europese kernmarkten in de Benelux, Frankrijk, Griekenland en Duitsland, markten waar Mexx naar eigen zeggen een hoge naamsbekendheid heeft en al meer dan 25 jaar aanwezig is. In Canada, het Midden-Oosten, Saudi-Arabië, de GOS-landen en Rusland worden winkels geopend ter ondersteuning van de diverse ‘brand market entries’. Volgens het persbericht worden marktintroducties in Egypte en China bekeken.

Mexx International B.V., is gevestigd in Drunen, Nederland en werd in augustus 2017 opgericht door de twee eigenaren van RNF Holding; Ron Janssen en Ferry Helmer. RNF is een Nederlandse holdingmaatschappij voor schoenen, modeaccessoires en kledingbedrijven.

Update foto van de opening: Van links naar rechts: Koen van der Pluijm, Janine Breukhoven-Kho en Leo Cantagalli

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk